1200 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ kargo – 7 iş günü içinde teslimat – Teslimattan sonraki 14 gün içinde değişim imkanı

Kaşmir ile ilgili bilgiler

Blog Peter Greša

Kaşmir yünü dünyanın en değerli ve en pahalı doğal tekstil ürünlerinden biridir. Göz alıcılığı ve rahatlığı ile en beğenilen ve aranan konfeksiyon ürünleri arasındadır. İncecik yünü ve yumuşacık dokusu sayesinde kaşmirin tene dokunuşu son derece ipeksidir ve koyun yününden üretilmiş giyisi ve aksesuarlara göre en az iki kat daha fazla sıcak tutma özelliğine sahiptir. Bakımı dikkatli yapıldığı takdirde uzun yıllar sonrasında bile solmadan ve bollanmadan korunur, ilk günkü renklerini ve şeklini muhafaza eder.

Kaşmir nasıl üretilir?

Kaşmir yünü, Çin ve Moğolistan'ın dağlık bölgelerinde, -40 dereceye varan dondurucu soğukların olduğu sert iklim şartlarına uyum sağlamış kaşmir keçilerinden elde edilmektedir. Keçilerin boyun altından karınlarına kadar olan kısımlardaki iç yünleri oldukça sık, yumuşak ve soğuğa karşı muazzam sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Bahar ve yaz aylarında taranarak toplanan ham kaşmir, çok uzun ve meşakkatli bir süreç sonunda, elle işlenerek yün haline getirilir. Paşmina şal ve kaşmir kazaklar bu çok özel yünden üretilen başlıca ürünlerdir. Sadece bir kazağın üretimi için gereken ham kaşmir, üç ila beş kaşmir keçisinden toplanarak elde edilmektedir.

Kaşmir ürünlerini seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Kaşmir ürünlerini seçerken öncelikle kaç katlı yünden üretildiğine dikkat etmelisiniz. Genel anlamda kaşmir ne kadar fazla katlıysa sıcak tutma özelliği de o ölçüde artmaktadır, bu nedenle tercihinizi ürünü kullanacağınız ortam ve mevsime göre yapmanız mantıklı olacaktır. Koleksiyonumuzun büyük bir bölümü, her mevsim keyifle kullanacağınız çift katlı kaşmir kazak, hırka ve yeleklerden oluşmaktadır. Daha soğuk mevsimlere özel, sizi sıcacık tutacak ve çok kalın yünlü, 10 ve 12 katlı kazaklarımız da mevcuttur.