1200 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ kargo – 7 iş günü içinde teslimat – Teslimattan sonraki 14 gün içinde değişim imkanı

Kaşmir kazaklar ve paşmina şallar nasıl üretilir?

Blog Peter Greša

Kaşmir nasıl üretilir? Ham kaşmir yünü, sıcacık tutan bir kaşmir kazak veya mükemmel şıklıktaki bir şala nasıl dönüşür?

Kaşmir keçileri, yüksek Himalaya dağlarının dondurucu hava şartlarında onları soğuktan koruyan, boyun altından karınlarına kadar uzanan sık ve ipeksi bir yün tabakasına sahiptir. Baharla birlikte bu benzersiz yünler taranarak toplanır ve ham kaşmir elde edilmiş olur. Geleneksel olarak kaşmir yünü keçilerin kendilerini sıcak tutan bu yün tabakasından kurtulmak için çevredeki çalı ve kayalara sürtünerek bıraktıkları yumakların toplanması ile elde edilmekteydi. Zaman içinde üreticiler için kaşmir yününün taranarak toplanması üretim sürecinin önemli bir parçası haline geldi.

Kaşmir yünü yalnızca keçilerin boyun altı bölgesinden taranarak toplanmaktadır, vücutlarının üst kısımdaki kıl örtüsü daha kalın ve kaba yapılı olduğundan dokunmaya uygun değildir. Yıl boyunca bir keçiden yaklaşık 150 gram kadar elde edilebilen kaşmir yününün, tüm dünyada toplanan miktarı yılda 15 bin ton civarındadır. Az bulunması nedeni ile kaşmir benzersiz ve çok nadide bir doğal tekstil ürünü sayılmaktadır.

Ham kaşmir toplandıktan sonra yıkanır ve ayrıştırılır. Kalitesi düşük olan tüyler ayıklandıktan sonra, yünler eğrilir, boyanır ve kurutulur. Tüm bu işlemlerin ardından en önemli olan elde işlenmesi aşamasına geçilir. Kaşmirin geleneksel olarak elde veya otomatik olarak fabrikada yapımı ortaya çıkacak ürünün kalitesi için belirleyici olmaktadır. İnternet mağazamızda sunduğumuz tüm ürünler el yapımıdır. Kaşmiri kaşmir yapan tüm özellikleri koruyarak beğeninize sunmaktayız.