1200 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ kargo – 7 iş günü içinde teslimat – Teslimattan sonraki 14 gün içinde değişim imkanı

Kaşmir ürünlerin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Blog Peter Greša

Doğal bir tekstil ürünü olan kaşmir, yüksek kalitedeki özel malzemesi ile son derece rahat ve kullanışlıdır. Tüm yün ürünler gibi kaşmir yünü de oldukça narin bir yapıya sahiptir ve özel bir bakım ister. Bakımı dikkatli yapılmadığı takdirde geri dönüşü olmayacak şekilde yıpranıp bozulabilir.

Kaşmir ürünlerin kullanımı ve bakımı

- Kaşmirin havalandırılıp dinlendirilmesi bakımında önemli bir yer tutar. Bu yüzden kaşmir ürünlerinin günaşırı kullanılması önerilir, yani bir gün giyildikten sonra bir gün dinlenmeye bırakılmalıdır.

- Kaşmir ürünleri, sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyen ılık suda elde yıkanmalıdır. Böylelikle kaşmir doğal yapısını korur, çekme ve tüylenme yapmaz. Eğer çamaşır makinesinde yıkayacaksanız, mutlaka “yün” seçeneğinde ve 20 dereceyi aşmayan suda yıkamanız gerekir. Elde sıkılması kaşmiri yıprattığından, sıkma ayarı dakikada 1000 dönüş olacak şekilde makinede sıkılması tercih edilmelidir.

- Yeni ürünlerde topaklanma olması sık karşılaşılan doğal bir durumdur. Bir kaç kez yıkamanın ardından kaybolacaktır. Tüm doğal yün ürünlerinde topaklanma olmaktadır ve bu ürünün hatalı olduğu anlamına gelmez. Yumuşak bir fırça ile topaklanan kısımları tarayarak kolayca temizleyebilirsiniz.

- Yıkanmış bir ürün kesinlikle doğrudan güneş ışığında veya kurutma makinesinde kurutulmamalıdır. Bu işlemler ürüne geri dönüşü olmayacak derecede zarar verir, inceliği ve yumuşaklığını yitirmesine yol açar.

- Kaşmir giyisiler ütü gerektirmemektedir.

- Ürünün bakımı etiketindeki bilgiler doğrultusunda yapılmalıdır.